Topsporters

Home/Topsporters

“Met het vrouwenijshockey Nederland Team werken we als team al een een tijdje keihard om fitter te worden met ondersteuning van Pronami Skills.

Nu kon mij voeding niet achterblijven. Met het voedingsadvies en ondersteuning van Binnie word ik bewuster van mijn voeding om zo te werken aan een gezond vetpercentage en daarnaast voldoende voedingstoffen binnen te krijgen om de energie te leveren die ik nodig heb”

Nadia Zijlstra, Goalie team nl ijshockey

“vlak voor zowel EYOF als WK U18 judo een blessure opgelopen maar door geweldige begeleiding van Tom en Binnie van Pronami Skills fysiek ft en mentaal strijdlustig aan start van beide toernooien verschenen ,et twee medailles als resultaat”
“trainen kost veel energie, maar een training van Tom en Binnie is zo motiverend dat ik er juist ook heel veel energie van krijg”

Elin Henninger , Nederlands Kampioen Junioren 2020 Derde op het WK 018, Jeugd Olympisch kampioen 2019

In de huidige tijd, waarin technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, bewegen kinderen een stuk minder. Dit terwijl buiten spelen op pleintjes, klimmen in bomen of voetballen op recreatieveldjes juist een belangrijke bijdrage hebben aan de bewegingsontwikkeling van kinderen. Door het gebrek aan beweegervaring blijven grondvormen van bewegen achter.
Daarbij komt dat meerdere studies hebben aangetoond dat het voor de (bewegings)ontwikkeling van een kind niet goed is om op jonge leeftijd maar voor één sport te trainen, ook wel vroeg specialiseren genoemd. De ontwikkeling van algemene motorische vaardigheden blijft namelijk achter als er maar een beperkt aantal bewegingsvormen wordt aangeboden.

BMO
De ontwikkeling van een beperkt beweegaanbod, ook op school, is al enige tijd gaande. Het is daarom belangrijk om hier op in te spelen tijdens het trainingsaanbod. Bij Vitesse krijgen de spelers ‘BMO’ aangeboden, wat staat voor Breed Motorische Ontwikkeling. Deze trainingen worden wekelijks aangeboden en ingevuld door Tom en Binnie. Denk hierbij aan grondvormen van bewegen, van judo tot bewegen op muziek. Bij de invulling van deze trainingen staat een grotere variatie in het beweegaanbod centraal voor de spelers van de onder- en middenbouw. Bij Vitesse geloven we er in dat betere bewegers, op latere leeftijd ook betere voetballers worden. Het in contact komen met een breed scala aan vormen van bewegen is daarom essentieel.

Tim Arends, Vitesse