Multi Skills

Home/Diensten/Multi Skills

De veelzijdigheid van de sporter bepaalt mede wat je kan bereiken in je sport

Hoe meer skills je beheerst uit verschillende sportdisciplines hoe beter je wordt in je eigen sport. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor Talenten Teams en RTC sporters. Een aanvulling op het bestaande trainingsprogramma voor elke topsporter of topteam.

Jonge  sporters groeien vandaag de dag op in een tijd dat bewegen en sporten niet van zelfsprekend is. Smartphones en sociale media houden deze generatie in hun greep. Onze jeugd is minder fit en belastbaar  dan die van 30 jaar geleden. Vandaar dat wij goed moeten kijken hoe wij de jeugd van nu de grondvormen van bewegen gaan aanleren. Wij hebben in de loop der jaren een programma ontwikkelt waarbij wij de belangrijkste trainingspijlers van het bewegen gaan trainen.

Deze pijlers zijn;

  • Stoeien en duelkracht
  • Lopen en bewegen
  • Vallen-rollen-duikelen
  • Springen en landen
  • Werpen en vangen
  • Trappen en schieten
  • Bewegen op muziek d.m.v. ritme

Daarbij is er volop aandacht voor het fysieke deel, maar ook op het mentale vlak zullen wij de jonge sporters uitdagen om grenzen te verleggen met als doel;  het vergroten van het zelfvertrouwen & doorzettingsvermogen. Werken aan veerkracht met als belangrijk resultaat je fysiek en mentaal sneller en beter aanpassen onder wisselde omstandigheden binnen een training of wedstrijd. Naast de aandacht voor de sporter zijn wij ook bezig om deze skills te vertalen naar groei op het persoonlijk vlak. Met als doel een mooi en beter mens te worden. Hierbij delen wij de visie om lichaam en geest met elkaar te verbinden.

Het programma loopt al voor het 4e seizoen bij de Vitesse Voetbal Academie te Papendal.

Bij Vitesse geloven we er in dat betere bewegers, op latere leeftijd ook betere voetballers worden. Het in contact komen met een breed scala aan vormen van bewegen is daarom essentieel.
Tim Arends, Vitesse